Nyam! Falafels d’espinacs (bunyols vegetals)

          

Aquesta setmana us volem fer dentetes amb la primera recepta del bloc: aquests fabulosos FALAFELS D’ESPINACS.

Aquesta recepta ens l’ha fet arribar una cistellaire, la Maribel! Esperem que vagi de gust i que ens en feu arribar les vostres!

INGREDIENTS

250 gr de cigrons secs

1 manadet d’espinacs frescos nets i escorreguts

2 grans d’all

2 cebes petites

1 tasseta de julivert fresc trinxat

1/2 tasseta de coriandre fresc trinxat

2 cullerades soperes de farina

1 culleradeta de sal

mitja culleradeta petita (de les de cafè) de comí, mitja de canyella, mitja de pebre vermell picant (opcional) i mitja de pebre negre

2 cullerades de llevat de rebosteria (tipus Royal)

1/2 got d’aigua

oli vegetal per fregir

PREPARACIÓ

Poseu els cigrons en remull la nit abans.

Esbandiu i escorreu els cigrons remullats i trinxeu-los en una picadora (en cru), cuideu que no siguin excessivament trinxats, en cap cas han de quedar com una pasta llisa.

Feu el mateix amb els alls, les cebes i els espinacs.

Poseu els cigrons i les verdures trinxades en un bol i afegiu-hi la resta dels ingredients: julivert, coriandre, sal, espècies, llevat en pols. Mescleu bé tot el conjunt.

En un got barregeu la farina i l’aigua, aboqueu a la mescla de verdures i pasteu-ho bé, això ens ajudarà a donar uniformitat a la nostra massa pels bunyols.

Heu d’aconseguir un preparat grumollós, però uniforme, que no es desfaci en formar el bunyol. En aquest punt és on vigilarem la textura que ha adquirit en nostre preparat i li afegirem més farina (per espessir) o aigua (per aclarir), segons el que necessiti.

Escalfeu l’oli en una paella gran.

Amb l’ajut de dues culleres de sopa doneu forma als bunyols, com si féssiu una quenelle plana.

Si no us va bé fer-ho amb les culleres, formeu boles amb les mans i les xafeu per aplanar-les una mica, donant forma de mini-hamburgueses.

Poseu els bunyols a fregir en l’oli ben calent fins que siguin ben rossos.

Escorreu sobre una malla metàl·lica o bé sobre paper absorbent.

Podeu servir-los acompanyats d’una amanida.

Fer aquests falafels d’espinacs és molt més fàcil del que us pot semblar.

Són bons tan calents com freds.

Bon profit!

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Receptari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Nyam! Falafels d’espinacs (bunyols vegetals)

  1. mbel ha dit:

    animeu-vos a fer-los!! són boníssims!

  2. Jordi ha dit:

    M’ho apunto !! tenen molt bona pinta…
    Felicitats Maribel

  3. zaraida ha dit:

    quina bona idea!! els faré i tant!

  4. Marina ha dit:

    Quina bona pinta!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s