Aquesta setmana us volem fer dentetes amb la primera recepta del bloc: aquests fabulosos FALAFELS D’ESPINACS.
Aquesta recepta ens l’ha fet arribar una cistellaire, la Maribel! Esperem que vagi de gust i que ens en feu arribar les vostres!
INGREDIENTS
250 gr de cigrons secs
1 manadet d’espinacs frescos nets i escorreguts
2 grans d’all
2 cebes petites
1 tasseta de julivert fresc trinxat
1/2 tasseta de coriandre fresc trinxat
2 cullerades soperes de farina
1 culleradeta de sal
mitja culleradeta petita (de les de cafè) de comí, mitja de canyella, mitja de pebre vermell picant (opcional) i mitja de pebre negre
2 cullerades de llevat de rebosteria (tipus Royal)
1/2 got d’aigua
oli vegetal per fregir
PREPARACIÓ
Poseu els cigrons en remull la nit abans.
Esbandiu i escorreu els cigrons remullats i trinxeu-los en una picadora (en cru), cuideu que no siguin excessivament trinxats, en cap cas han de quedar com una pasta llisa.
Feu el mateix amb els alls, les cebes i els espinacs.
Poseu els cigrons i les verdures trinxades en un bol i afegiu-hi la resta dels ingredients: julivert, coriandre, sal, espècies, llevat en pols. Mescleu bé tot el conjunt.
En un got barregeu la farina i l’aigua, aboqueu a la mescla de verdures i pasteu-ho bé, això ens ajudarà a donar uniformitat a la nostra massa pels bunyols.
Heu d’aconseguir un preparat grumollós, però uniforme, que no es desfaci en formar el bunyol. En aquest punt és on vigilarem la textura que ha adquirit en nostre preparat i li afegirem més farina (per espessir) o aigua (per aclarir), segons el que necessiti.
Escalfeu l’oli en una paella gran.
Amb l’ajut de dues culleres de sopa doneu forma als bunyols, com si féssiu una quenelle plana.
Si no us va bé fer-ho amb les culleres, formeu boles amb les mans i les xafeu per aplanar-les una mica, donant forma de mini-hamburgueses.
Poseu els bunyols a fregir en l’oli ben calent fins que siguin ben rossos.
Escorreu sobre una malla metàl·lica o bé sobre paper absorbent.
Podeu servir-los acompanyats d’una amanida.
Fer aquests falafels d’espinacs és molt més fàcil del que us pot semblar.
Són bons tan calents com freds.
Bon profit!
animeu-vos a fer-los!! són boníssims!
M’ho apunto !! tenen molt bona pinta…
Felicitats Maribel
quina bona idea!! els faré i tant!
Quina bona pinta!!!!